Γιατί να επιλέξω κουφώματα αλουμινίου και όχι PVC;

Το αλουμίνιο λόγω της συμπεριφοράς του αλλά και των τεχνικών ιδιοτήτων του, είναι το ιδανικό υλικό για τις κλιματολογικές συνθήκες της Ελλάδας.

Στην Ελλάδα έχουμε μεγάλες διακυμάνσεις θερμοκρασίας μέσα στο χρόνο. Δυνατό ήλιο, υψηλές θερμοκρασίες το καλοκαίρι και κρύο το χειμώνα με χαμηλές θερμοκρασίες. Τα κουφώματα πρέπει να αντέχουν και να μας προστατεύουν από τις εξωτερικές συνθήκες όλο το χρόνο το ίδιο καλά.

Τα συνθετικά – πλαστικά κουφώματα (PVC) έχουν σχεδιαστεί και χρησιμοποιούνται σε χώρες της Β. Ευρώπης όπως η Γερμανία, το Βέλγιο , το Λουξεμβούργο και τις Σκανδιναβικές χώρες και δεν έχουν σχεδιαστεί για τις κλιματολογικές συνθήκες της Ελλάδος.

Τα κουφώματα αλουμίνιου:
Δεν αλλοιώνονται με τον χρόνο
Σύμφωνα με εμπεριστατωμένες μελέτες που έχουν γίνει αντέχουν στο χρόνο και τη χρήση περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο υλικό.

Έχουν ανάγκη ελάχιστης συντήρησης
Με ένα απλό καθάρισμα τα κουφώματα σας είναι πάντα σαν καινούργια.

Τα κουφώματα αλουμινίου έχουν απεριόριστες δυνατότητες κατασκευής σε οποιοδήποτε μέγεθος , τύπο και σχήμα καλύπτουν όλες τις επιλογές σας. Συρόμενα , επάλληλα, σταθερά, ανοιγόμενα, περιστρεφόμενα, πτυσσόμενα, για μεγάλα ανοίγματα κλπ.

Το αλουμίνιο μπορεί να βαφτεί σε ότι χρώμα θα επιλέξετε από μία μεγάλη ποικιλία χρωμάτων και να παραμείνει αναλλοίωτο στο χρόνο.

Το αλουμίνιο είναι φυσικό υλικό:
Είναι μη τοξικό
Είναι φιλικό προς το περιβάλλον και o 100% ανακυκλώσιμο
(Δεν είναι συνθετικό δεν είναι πλαστικό)

Επενδύοντας στην έρευνα και την ανάπτυξη

Η Corfu Glass Misfout ταξιδεύει στην Ιταλία και ενώνει τις δυνάμεις τις με την #BotteroGlassTechnologies επενδύοντας στην έρευνα και την ανάπτυξη, αναζητώντας συνεχώς νέες λύσεις για τη βελτίωση της απόδοσης, της καινοτομίας και της χρηστικότητας των προϊόντων & υπηρεσιών της. Διευρύνουμε συνεχώς την τεχνογνωσία και την τεχνολογία μας-  – με όραμα να γίνουμε το σημείο αναφοράς στον τομέα του γυαλιού 🥇 για τους πελάτες μας.

Έχουμε καινοτομήσει στον τομέα της μελέτης και επεξεργασίας του γυαλιού με τεχνολογία αιχμής από το 1980 και συνεχίζουμε αυτό το ταξίδι με οδηγό τις ανάγκες σας.

Είναι το γυαλί φιλικό προς το περιβάλλον;

Το γυαλί είναι ίσως το πιο φιλικό οικοδομικό προϊόν προς το περιβάλλον, ενώ από την επεξεργασία του δεν προκύπτουν απόβλητα. Με τις ολοκληρωμένες λύσεις ενεργειακών υαλοπινάκων υψηλών επιδόσεων και με συστήματα τεχνολογικώς προηγμένα, η CORFU GLASS Misfout συμβάλλει στην προστασία του περιβάλλοντος χρησιμοποιώντας ενεργειακούς υαλοπίνακες που θα βοηθούν στην εξοικονόμηση ενέργειας.

Ενεργειακοί υαλοπίνακες: Τι είναι και τι προσφέρουν;

Σε ένα μέσο σπίτι το 35% της θερμικής απώλειας, το μεγαλύτερο δηλαδή ποσοστό συγκριτικά με τις αντίστοιχες απώλειες από το δάπεδο, τη σκεπή κλπ., οφείλεται στα παράθυρα. Είναι λοιπόν σαφές ότι η ελαχιστοποίηση των απωλειών θα πρέπει να αποτελεί προτεραιότητα. Τα ενεργειακά τζάμια έρχονται να δώσουν τη λύση στο παραπάνω. Τι είναι όμως τα ενεργειακά τζάμια ή αλλιώς ενεργειακοί υαλοπίνακες;

Τα νέας γενιάς αυτά τζάμια, λόγω της επίστρωσης μικροσκοπικών οξειδίων στη μία πλευρά τους δεν επιτρέπουν τη μεταφορά θερμότητας από τον εσωτερικό χώρο του σπιτιού μας ή και αντίστροφα. Με αυτό τον τρόπο υπάρχει μία πρώτη μόνωση του σπιτιού, η οποία μειώνει κατακόρυφα τις απώλειες. Μέσω των ενεργειακών τζαμιών μπορεί να επιτευχθεί εξοικονόμηση έως και 50% στις δαπάνες μας που αφορούν ηλεκτρισμό και θέρμανση.

Στην CORFU GLASS η ποικιλία των υαλοπινάκων είναι μεγάλη και η επιλογή γίνεται με βάση τις απαιτήσεις του χώρου.

Σωστή συντήρηση των κουφωμάτων σας

1️⃣ Πες όχι στο λάστιχο καθαρισμού
Το λάστιχο καθαρισμού στέλνει μεγάλη ποσότητα νερού, με πίεση, πάνω στα κουφώματα. Γι αυτό το λόγο, μπορεί να δημιουργηθεί ζημιά στο κούφωμα.

2️⃣ Καθάρισε καλά τα κουφώματα αλουμινίου κάθε 3-5 μήνες.
Όταν καθαρίζεις συχνά τα κουφώματα, η βρωμιά δεν κολλάει πάνω και είναι λιγότερο πιθανό να καταστραφεί η όψη του ή να κολλήσει το παράθυρο στο μέλλον και να μην ανοίγει. Σε βιομηχανικές ή παραθαλάσσιες περιοχές, όπου η σκόνη και οι ρύποι είναι περισσότεροι, ο καθαρισμός θα πρέπει να γίνεται πιο συχνά.

3️⃣ Αντικατάστησε τα χαλασμένα κουφώματα.
Όταν έχουν διαβρωθεί τα κουφώματα, η προστασία και η μόνωση που προσφέρουν από τα νερά, την υγρασία, και την εξωτερική θερμοκρασία είναι μειωμένη από την επιθυμητή. Είναι καλύτερο λοιπόν και πιο κερδοφόρο να αντικατασταθούν με καινούργια.

4️⃣ Έλεγχε τακτικά σε τι κατάσταση βρίσκονται τα λάστιχα ή τα βουρτσάκια στεγάνωσης.
Με το πέρασμα των χρόνων, τα λάστιχα και τα βουρτσάκια στα κουφώματα έχουν την τάση να φθείρονται και να μειώνεται η στεγανότητα. Τα βουρτσάκια παύουν να είναι αδιαπέραστα από το νερό, οπότε χρειάζονται αντικατάσταση. Η αντικατάστασή τους προτείνεται συνήθως κάθε 9-10 χρόνια.